El diputat del Partit Popular Pablo Hispán ha intentat impedir la feina d’un equip de TV3 quan es disposava a entrevistar al parlamentari del Consell d’Europa Pieter Omtzigt, ponent de l’informe sobre l’espionatge polític amb Pegasus. “Denuncio un atac a la llibertat de premsa com a periodista de TV3 i Catalunya Ràdio”, ha piulat David Melgarejo, corresponsal a París dels mitjans de la CCMA.

Després de la sessió sobre l’espionatge polític en el comitè d’afers jurídics i drets humans del Consell d’Europa, mentre l’equip de TV3 esperava l’arribada d’Omtzigt per entrevistar-lo, el diputat del PP al Congrés ha començat a fer fotografies al càmera que acompanyava Melgarejo, que en veure-ho ha enregistrat l’escena, explica el 324.cat.

Quan ha arribat el parlamentari holandès, Hispán l’ha interpel·lat perquè no atengués TV3, argumentant que és una “televisió independentista catalana” i que “no és justa”. Tant David Melgarejo com la periodista Laia Forés (present en l’escena) han defensat que era la “televisió pública catalana”, però Pablo Hispán ha insistit: “És la televisió del Govern, no és una televisió objectiva, així que…”, ha dit abans de marxar.

Finalment, però, Pieter Omtzigt ha atès l’equip de TV3, que ha pogut fer l’entrevista.

“Acabo de presenciar un vergonyós atac a la llibertat de prensa”, ha denunciat a través de Twitter Laia Forès, corresponsal freelance a París, col·laboradora de l’Ara i RAC1, entre d’altres.

El Col·legi demana als polítics respectar la feina dels periodistes

“Els representants polítics haurien de ser els primers a respectar la nostra feina”, ha assenyalat el Col·legi de Periodistes de Catalunya. “Desacreditar-nos perquè no agrada allò de què informem té un biaix poc democràtic i poc lligat a la llibertat d’expressió i la llibertat de premsa, drets fonamentals en democràcia”, ha afegit.