José Manuel Ruiz, gerent d’IB3 des del gener, exsenador del PP per Mallorca i exregidor de l’Ajuntament de Calvià, serà el nou director de l’ens. Ruiz ha estat proposat per una part de MesAudiovisual, i acceptat pel conseller de Presidència i actual director general de l’ens per decret llei, Antoni Gómez.

Així doncs, després de l’inesperada dimissió de Jacobo Palazón, serà el nom de José Manuel Ruiz el que el conseller portarà al Parlament el proper 6 de març per ser escollit nou director de l’Ens Públic de Ràdio i Televisió de les Illes Balears (EPRTVIB). Ho farà sense consultar els partits de l’oposició, doncs, a diferència de fa sis mesos, ara amb els vots del PP al Parlament  ja en té prou perquè la seva proposta es tiri endavant.

Abans d’accedir al càrrec de gerent d’IB3 al gener, José Manuel Ruiz (Màlaga, 1970), havia estat gerent de l’Institut de Formació i Ocupació (IFOC) de Calvià.

Discrepància a MesAudiovisual

Tot i que els presidents de les associacions de productores, Francisco Berga (APROBA) i Jaume Rodríguez (APAIB), van assegurar que la MesAudiovisual (associació constituïda al maig que aplega tot el sector de l’arxipèlag) havia optat per Ruiz de forma unànime, el Sindicat de Periodistes de les Illes Balears (SPIB) se’n desmarca. L’organització assegura que la decisió no se li va consultar i que va anar a la reunió amb el conseller convençuda que MesAudiovisual no proposaria cap nom, sinó que emplaçaria el Govern a buscar consens per designar el nou director d’IB3.

El Sindicat assenyala que no hi va haver cap votació per avalar la proposta ni es van plantejar altres candidatures. Davant d’aquesta “política de fets consumats”, l’SPIB assegura que es “planteja” la seva continuïtat a la Mesa després de sentir-se “enganyat i utilitzat”.