Un grup d’aturats catalans, gallecs i andalusos pertanyents a l’Associació Nacional de Desocupats (ADESORG) han exigit al seu president, Luis Fernández, que demandi Intereconomía per estafa. El motiu és que la cadena no va entregar a l’organització ni un euro dels 740.000 recaptats en una telemarató organitzada el 18 de desembre del 2010 per recollir fons per als aturats.

Els denunciants assenyalen que la iniciativa va sorgir d’ADESORG, i el presentador i directiu de la cadena Xavier Horcajo així ho havia promès, però finalment es van donar els diners a Cáritas, tot i que l’associació va participar amb més de 70 persones en l’organització i execució de la marató.

Utilitzats

Segons informa Diario el Aguijón, uns dies abans de l’emissió, quan ja s’havien enregistrat nombrosos testimonis de membres d’ADESORG, Horcajo va comunicar al president  de l’associació que la direcció d’Intereconomía havia decidit donar els fons a Cáritas. Tot i així, el periodista es va comprometre a fer gestions perquè una part anés cap a ells, cosa que no va passar.

El grup d’aturats que s’ha dirigit al president d’ADESORG considera que tot plegat és una “estafa”, perquè es va utilitzar la seva imatge i el seu treball en benefici d’Intereconomía, i que els van comunicar que els diners anirien a Cáritas, que va tenir una participació molt reduïda, un cop la feina ja estava feta.

Falten diners

A banda, segons el diari, Intereconmía va lliurar a Cáritas un xec de 720.000 euros, quan la recaptació feta pública era de 742.024 euros, xifra a la que encara li faltaven unes aportacions “d’última hora” que no se sap a quan pujaven.

Els membres demandants d’ADESORG volen que s’auditi si el destí dels diners ha anat a parar a projectes per aturats, i que es facin públics els diners que va guanyar Intereconomía, tenint en compte també els ingressos obtinguts per la tarifació de la línia 902 i els SMS.