El passat 21 d’octubre, un llamp va malmetre la majoria d’aparells dels estudis i el centre emissor de l’Espluga FM Ràdio. Després d’uns dies sense poder emetre, l’emissora municipal va tornar a fer-ho de manera provisional amb uns equips dels anys 80.

Però aquestes emissions causaven interferències a la TDT, que utilitza freqüències similars a les dels 80, provocant que alguns veïns del centre de l’Espluga del Francolí no poguessin veure una part dels canals de televisió.

Davant la queixa dels veïns, la direcció de l’emissora va decidir aturar les emissions, cosa que va fer dimecres a la nit. El tancament de l’emissora s’allargarà fins que els recursos econòmics permetin recuperar l’equipament malmès. Segons Espluga FM Ràdio, els danys pugen a més de 25.000 euros.

Per finançar aquesta despesa, l’emissora hi destinarà 3.000 euros que hi havia pendents d’invertir aquest 2012, i l’Ajuntament hi posarà 7.000 més després de reajustar algunes partides. Per als diners que falten, Espluga FM Ràdio ha iniciat una campanya popular per recaptar fons i restituir l’equipament mínim per poder tornar a emetre.