El conductor de L’altra ràdio de Ràdio 4, Cinto Niqui, acaba de publicar La comunicación es vida. Reflexiones eclécticas sobre TICs i contenidos audiovisuales (Editorial UOC). Les més de 300 pàgines del llibre fan un recorregut sobre el ‘bé’ i el ‘mal’ que la comunicació audiovisual genera i pretenen evidenciar els seus elements clau.

En el llibre, l’autor vol oferir una visió eclèctica, allunyada de qualsevol dogmatisme i radicalisme, que busca l’harmonia entre posicions oposades. Ho fa a través de l’exposició d’una sèrie de pensaments que provenen dels camps científic, artístic, filosòfic, místic, històric, sociològic i econòmic.

“Encara que l’ésser humà ha d’intentar assolir la serenitat i l’harmonia per camins diferents a la majoria dels continguts propagats pels sistemes tecnològics, la comunicació audiovisual pot servir perfectament per formar, educar i entretenir èticament, ni que no sigui la pràctica majoritària”, considera Niqui.

L’autor, que també imparteix classes sobre continguts i tecnologies audiovisuals en diverses universitats, dirigeix des del 1980 L’altra ràdio (divendres a les 21 h, i diumenges a les 24 h), un espai especialitzat en la cultura i les tecnologies audiovisuals que properament superarà les 2.000 edicions.

Anteriorment, a Editorial UOC ja havia publicat els llibres Disseny i creativitat sonora (2007) i Fonaments i usos de tecnologia audiovisual digital (2007).