La Plataforma TV3 i Catalunya Ràdio són teves, formada per treballadors d’aquests mitjans, ha enviat als diputats del Parlament un manifest perquè el tinguin en compte “a l’hora de prendre les decisions que afecten el futur de les empreses” de la Corporació.

El document defensa la CCMA com a “eina insubstituïble” en la normalització del català i compta amb el suport de nombrosos professionals del món de la cultura i d’una cinquantena de catedràtics i professors de filologia d’arreu dels Països Catalans, així com una vintena d’entitats i associacions (l’APPEC, l’Acadèmia del Cinema Català, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, el PEN Català, la Xarxa Vives o la Fundació Congrés de Cultura Catalana).

El manifest recorda que els mitjans de la CCMA han contribuït de manera important als avenços en la normalització del català, però adverteix que les retallades pressupostàries que pateixen des de fa quatre anys “posen en risc” el seu model. A més, avisa que “per interessos de grups mediàtics privats” s’està “facilitant l’expansió” a Catalunya dels grans grups de comunicació espanyols.


“No es pot afluixar en la consolidació i extensió de la llengua i d’un espai comunicacional català, ni en la potenciació de l’imaginari propi, ans al contrari cal reforçar la CCMA com una part essencial de les estructures pròpies que el país necessita”, assegura el document enviat als diputats aquest dimarts.