iCat ha estrenat al web i l’aplicació mòbil Passar notes, un podcast quinzenal que dona veu als joves creadors i els posa cara a cara amb artistes consolidats per reflexionar sobre el procés de creació. L’espai està presentat per Carm Canet, directora d’Entre caixes, el programa sobre arts escèniques d’iCat, i Bernat Reher.

Passar notes visitarà els centres educatius d’arts escèniques on es facin projectes de residències artístiques per seguir els seus treballs. L’estructura de cada programa pot ser diferent, segons el grau d’implicació i creativitat dels grups de joves amb els quals treballin. L’espai s’adreça a totes les persones que fan teatre, des dels més joves fins als més grans, i a educadors que poden trobar al podcast idees per treballar amb els seus alumnes.

El primer capítol de Passar notes viatja fins a Girona per parlar de la identitat. Ho fa amb la dramaturga i actriu Katja Diao i amb Salimata Sangure Diallo i Aya Koujjei, alumnes de l’Institut Salvador Espriu de Salt. El programa també ha fet escoltar a l’actor Joan Carreras una bateria dels sentiments expressats pels actors del muntatge Traç-pas de l’Institut Joan Fuster de Barcelona. Finalment Marc Buxaderas, creador de l’espectacle Posa un discapacitat a la teva vida, “passa notes” als presentadors del programa.