Aquest diumenge de 13 a 15 h va tenir lloc la primera jornada de vaga a Radiotelevisió Valenciana (RTVV) en contra de l’ERO que està planejant l’empresa. A banda del gran seguiment, l’anècdota l’ha protagonitzat el conductor del programa Punt a punt de Ràdio 9, Vicent Grau, que durant la transmissió del Llevant-Vila-real ha anunciat l’inici de la mobilització i s’hi ha afegit en directe, deixant l’emissió a mitges. La ràdio pública tampoc ha pogut oferir el postpartit a causa de la vaga, que segons el comitè d’empresa ha estat del 100%.

En el cas de Canal 9, els sindicats també han destacat l’alt seguiment de la protesta, i han explicat que un 80% de les persones que no estaven en serveis mínims es van concentrar a les instal·lacions del centre de producció de Burjassot a l’hora d’inici de la protesta.

A banda, uns 300 treballadors s’han concentrat a la unitat mòbil que transmetia da mascletà de la plaça de l’Ajuntament de Valencia, i després s’han situat sota el balcó del consistori. La mascletà finalment es va poder realitzar pels serveis mínims decretats, cosa que no passarà amb la cremà d’aquest dilluns a la nit, quan de 22 a 2 h hi ha prevista una altra aturada parcial, i en la qual no s’han pogut imposar serveis mínims.

Per als sindicats, l’empresa va vulnerar el dret de vaga d’aquest diumenge, motiu pel qual denunciaran el director general, José López Jaraba, davant el jutjat. Segons el comitè d’empresa, mentre Treball va establir serveis mínims el 50% per als informatius, l’ens va establir quotes que superaven el 80% per a les unitats mòbils que controlaven la realització de la mascletà de València i Castelló.