La 2a edició del Premi de Comunicació Local Carles Rahola, en la seva categoria com a millor treball informatiu en premsa escrita, ha anat a parar a mans de les periodistes del diari El Punt Anna Puig i Imma Bosch, pel conjunt d’articles que van escriure amb motiu de l’absorció de Caixa Girona per part de La Caixa. El jurat ha valorat la “tasca d’investigació feta”, ja que considera que les periodistes han anat “un pas més enllà” de la informació estricta i han interpretat l’actualitat.

Com a finalistes del premi, que enguany ha comptat amb la participació de 24 autors, hi havia d’una banda Josep Playa per El accidente de la Costa Brava, una sèrie de set articles publicats a La Vanguardia, i el suplement Vicens Vives: Cent Anys a càrrec d’Alfons Petit, Jordi Vilamitjana i Daniel Bonaventura, publicat al Diari de Girona.

En l’apartat de fotografia, la instantània premiada ha estat de Jordi Velasco, al Diari de Girona, amb un fotografia que mostra la gran nevada del 8 de març titulada La neu talla les comunicacions per carretera. El jurat ha valorat “la composició efectiva emprant molts pocs elements”. Com a finalistes han quedat El recanvi, de Joan Castro, i la sèrie de fotos L’esquarterador, d’Eddy Kelele, tots dos de l’agència Click Art Foto.

El premi Miquel Diumé al millor treball en ràdio ha estat pel programa La taverna de la Rambla, d’Onda Rambla Girona, conduït per Eduard Cid, Pere Bahí i Pep Rodríguez. El premi a la millor iniciativa de comunicació institucional, per la seva part, ha recaigut a la pàgina web de l’Ajuntament de Figueres.

En les categories de televisió i projecte sobre comunicació, el jurat dels Carles Rahola ha premiat Terra d’amfitrions, de Volcano Televisió, i el projecte Ivie Okundaye de Marc Faro i Anna Teixidor.

Tots els premis estan dotats amb 1.000 euros, exceptuant el guardó al millor projecte de comunicació periodística que té una dotació 2.000 euros.