Una de les imatges del reportatge guanyador publicat a El 9 Nou.

El reportatge L’últim capítol dels pisos de Can Garcia de Manlleu dels fotògrafs Albert Llimós i Jordi Puig, publicat a El 9 Nou d’Osona i el Ripollès, ha guanyat el concurs fotogràfic convocat per l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal amb motiu del 40è aniversari de l’entitat.

El treball guanyador del primer premi relata amb una sèrie de deu imatges el procés d’enderroc i reallotjament dels 256 veïns d’un gra rusc de pisos construït durant l’època del desarrollisme, i com “les runes s’han emportat milers de vivències de la immigració andalusa que va collir en un primer moment i la procedent del Marroc posteriorment”.

El segon premi del concurs de l’ACPC se l’ha endut Cultura, tradició i futur de Núria Cano, una sèrie de deu instantànies publicades al Setmanari l’Ebre, i el tercer el reportatge La faràndula olotina es desconfina del fotògraf Ramon Buxó Martínez, publicat a La Comarca d’Olot.

El jurat estava format pel fotògraf Daniel Duch de La Vanguardia; Núria de José, vicedegana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i Núria de Piera, gerent de les publicacions La Portada, Gol Esports i Puntvalles, i vocal de la junta de l’ACPC.

Els premis es lliuraran durant la propera convenció de l’ACPC, que se celebrarà el segon trimestre de l’any, i les imatges premiades es destinaran al muntatge de l’exposició 40 anys de la Premsa Comarcal, que serà itinerant per diferents indrets de Catalunya.