L’empresa N+1 Private Equity ha adquirit el 55% el grup de comunicació Secuoya, el que suposarà l’entrada de 20 milions d’euros addicionals que podrà destinar als seus projectes estratègics: és a dir, a la concurrència dels processos d’externalització i privatització de les cadenes autonòmiques, a més de la compra de noves empreses de la indústria audiovisual i la creació d’una xarxa internacional de productores de continguts de parla hispana. L’objectiu, segons el seu president executiu, Raúl Berdonés, és constituir “el major grup del mercat espanyol en continguts i en serveis audiovisuals”.

L’entrada d’N+1 Private Equity implica que l’empresa de capital risc sigui el principal accionista, per davant de Berdonés, segon, i el director general, Pablo Jimeno, tercer accionista. La resta del capital queda repartit entre el free float i l’autocartera. Secuoya destaca que l’entrada d’N+1 li permetrà tenir una “major solidesa financera que el separa dels seus competidors en un context com l’actual”.

Fitxada l’antiga cúpula de Vértice

En la nova etapa, Secuoya destaca la continuïtat en la gestió de l’empresa amb el manteniment de Berdonés i Jimeno en els seus càrrecs.

Amb tot, l’empresa anuncia que s’incorporen un grup d’exdirectius de Vértice 360º, la principal competència de Secuoya. A més de l’expresident de Vértice, José María Irisarri, també han fitxat Ignacio Soto, exdirector general; Daniel Rubio, exdirector general financer i d’operacions, i Nicolás Bergareche, exsecretari del consell d’administració. Tots ells van deixar Vértice 360º el passat gener.

Secuoya gestiona els serveis informatius d’IB3, els de postproducció d’Antena 3, i totes les delegacions d’informatius i programes d’aquesta cadena; i dota d’equips ENG els informatius i programes de TeleMadrid.