Finalment, la direcció de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) ha confirmat que durà a terme un ERO que afectarà de manera important l’actual plantilla de 1.800 treballadors. Així ho va assegurar aquest dilluns el secretari general de l’ens, Juan Prefaci, en una reunió amb els representants dels treballadors on els va comunicar que es preveu dur a terme l’expedient de regulació abans de l’estiu. Amb tot, va negar les xifres que quantificaven la retallada de personal entre 1.000 i 1.300 treballadors. Des de l’Executiu d’Alberto Fabra, però, sí que van admetre que les xifres podrien ser aquestes.

La primera passa per dur a terme l’expedient es farà aquest dimecres, quan el consell d’administració aprovi la convocatòria d’un concurs públic, per import de 190.000 euros, perquè una empresa externa marqui el full de ruta de l’ERO. Prefaci va argumentar la mesura per una qüestió de “transparència”, mentre que el president del comitè d’empresa, Vicent Mifsud, ho va titllar d’“immoralitat”. En declaracions a l’ACN, Mifsud també va acusar l’equip directiu de “mala gestió” i va assegurar que ara estudiaran les mesures a emprendre.

Des dels sindicats, s’assenyala que, en lloc d’acomiadar personal, el que s’hauria de fer és externalitzar menys la producció i fer més continguts interns amb la plantilla actual.

“Això és Sicília”

Per la seva part, Rafa Xambó, membre del consell d’administració de RTVV a proposta de Compromís, creu que la retallada es farà en clau política: “Volen desfer-se dels professionals qualificats per quedar-se amb els 500 adeptes del PP”, va assegurar a VilaWeb en una contundent declaració.

“Ho emmascaren amb una decisió tècnica d’una empresa externa, que dirà qui es queda i qui se’n va. Però evidentment, serà una empresa amiga. Sé que és difícil d’entendre, en termes objectius i tècnics i des de fora, però és que això és Sicília. Esta gent és màfia pura”, va reblar Xambó.

L’ERO a RTVV es realitzarà paral·lelament al procés parlamentari per modificar la llei de l’ens, que pretén convertir-lo en una corporació tipus RTVE. L’avantprojecte, presentat a finals de desembre, segueix un pla detallat en un informe de Price Waterhouse que fins ara només ha vist el Govern i els consellers de l’ens nomenats pel PP, i que ha estat negat reiteradament a sindicats i oposició.