El Palau Robert de Barcelona acull des d’aquest dimarts l’exposició Josep Maria Huertas Claveria: passió, compromís, honradesa, la qual es podrà visitar fins al proper 3 d’abril. La mostra proposa un recorregut per la vida del periodista Huertas Claveria (Barcelona, 1939-2007) i subratlla el seu compromís ètic de a favor de la llibertat d’expressió i el seu treball sobre la ciutat i els barris de Barcelona. També s’hi fa ressò dels treballs de Huertas sobre el moviment obrer i els canvis urbanístics que s’han produït a la ciutat.

A la mostra hi ocupa un lloc destacat l’activitat professional de Huertas en diversos diaris i revistes barcelonines, i l’empremta que ha deixat entre els professionals dels mitjans. A més, es posa l’accent en els seus treballs periodístics, les monografies i les obres d’investigació, en la seva activitat docent i en la seva actitud honesta i valenta.

L’exposició també recull diversos testimonis, paraules i articles dels qui el van conèixer, que subratllen la personalitat i l’obra de Josep Maria Huertas Claveria.

En aquest projecte, produït per la Generalitat, hi han col·laborat la vídua de Huertas, Araceli Aiguaviva, i el fotògraf Pepe Encinas, en tasques d’assessorament.