La Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya (FMCLCat) organitza aquest dissabte al matí una jornada per debatre sobre la diagnosi de la ràdio nacional i la local; la tradició del mitjà a casa nostra, i la seva importància en la construcció del país. La trobada, sota el títol de Catalunya, país de ràdio, tindrà lloc a l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya, a l’Ametlla de Mar.

La jornada s’estructura al voltant de dos debats. En el primer, sobre la ràdio de proximitat, hi participen Francesc Callau, president d’EMUTE (Emissores Municipals de les Terres de l’Ebre); Manel Ramon, president de la FMCLCat; Miquel Herrada, director de Cugat.cat, i Francesc Pena, conseller delegat de la Xarxa de Comunicació Local.

En el segon, sobre la ràdio nacional, es comptarà amb les intervencions de Fèlix Riera, director de Catalunya Ràdio; Eduard Pujol, director de RAC1, i Carles Cuní, codirector del Grup Flaix. La cloenda de la jornada anirà a càrrec del secretari de Comunicació de la Generalitat, Josep Martí.

Un dia abans, divendres, l’Ametlla també acull la trobada anual de directors i responsables de les emissores locals adherides a la Federació, així com l’assemblea general d’aquesta.