El proper 1 de juliol, l’Observatori de la Comunicació Local InCom-UAB organitza la Jornada de Comunicació Local 2011. Durant la trobada, que tindrà lloc de 10 a 14 h al Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC), es presentaran diversos estudis sobre la presència digital dels mitjans a internet, i s’organitzarà un debat amb els representants de les principals associacions de mitjans, els quals exposaran els reptes de present i les perspectives de futur del sector.

Els estudis que es presentaran, són, Informe de la comunicació a Catalunya 2009-2010, elaborat per l’Incom-UAB; Els reptes de la regulació en l’era de la convergència mediàtica, encarregat pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), i La participació dels usuaris als diaris digitals de Catalunya: anàlisi dels comentaris dels lectors, del Consell de la Informació de Catalunya (CIC). A més, es presentarà un cens sobre els mitjans digitals de proximitat.

Per la seva part, el debat, de 12 a 14 h, comptarà amb la participació de Xavier Abelló, president de la Coordinadora de Televisions Públiques Locals; Miquel Bonastre, gerent del Consorci de Comunicació Local; Carles Ayats, president de la Associació Catalana de Premsa Comarcal; Frederic Cano, president de l’Associació de Mitjans de Proximitat; Manel de Ramon, president de la Federació de Ràdios Locals de Catalunya, i Josep Ritort, secretari general de l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals.