El reportatge Una nit entre les obreres del paradís, de la periodista Esperança Padilla, publicat al Diari de Girona el 24 d’octubre del 2010, ha guanyat el Premi Tasis-Torrent al millor treball periodístic. El treball mostra des de dins com funciona el macroburdell Paradise de La Jonquera, inaugurat tres dies abans, on Padilla es va infiltrar fent-se passar per prostituta.

El guardó es va lliurar el passat divendres a Martorell en el marca de la 31a edició dels Premis de Comunicació Local de la Diputació de Barcelona, que van esdevenir una reivindicació del paper dels mitjans de proximitat en un escenari de crisi econòmica.

Durant la vetllada també es va lliurar el Premi Tasis-Torrent a la millor iniciativa periodística o empresarial al setmanari Som Garrigues; el Premi Rosalia Rovira de ràdio a l’espai Solituds, de Ràdio Sant Joan les Fonts; el Premi Miramar de televisió al programa Vallès Feudal, de Vallès Oriental TV; el Premi Arrel per a butlletins i publicacions municipals a La Veu de Lliçà de Vall, i el Premi Innova al Twitter de l’Ajuntament de Vilassar de Mar. Finalment, el Premi d’Honor va recaure en el periodista Jordi Margarit, des de fa 12 anys director i presentador de La primera pedra a RAC1, qui va reivindicar el mitjà radiofònic. Excepte aquest darrer, tots els guardons estan dotats amb 10.000 euros.

Durant l’acte, l’alcalde de Martorell i president de la Diputació, Salvador Esteve, va afirmar que creure “en la comunicació de proximitat i la tasca, sovint poc coneguda, de vegades gairebé heroica, de molts d’aquests mitjans per tirar endavant”.

Sobre la crisi que travessa el sector de la comunicació, Esteve es va assegurar que la informació de proximitat és més necessària que mai. “Podem viure perfectament sense saber què passa a l’altre punta de món però és imprescindible saber què passa al costat de casa”, va reivindicar.