La controvèrsia que generen les portades impreses de La Razón ha donat el salt a l’edició digital. “ERC recupera un cartell de l’Alemanya nazi per demanar parlar en català”, va titular en primera instància aquest dimecres.

El diari de Planeta feia referència al popular cartell en defensa de l’escola catalana, Keep calm and speak Catalan, que els diputats d’Esquerra van mostrar durant les interpel·lacions al Congrés al ministre d’Educació, José Ignacio Wert.

El lema, però, és una adaptació realitzada pel professor universitari Josep Maria Ganyet de Keep calm and carry on, creat pel Govern britànic en la Segona Guerra Mundial per donar tranquil·litat a la població davant l’intent d’invasió dels nazis. El cartell, que no es va arribar utilitzar mai, es va descobrir l’any 2000 en una llibreria de Northumberland, on hi restaven dos exemplars.

La nova patinada de La Razón es va escampar per les xarxes socials i minuts després va arribar la rectificació del titular sense donar més explicacions: “ERC recupera un cartell de la II Guerra Mundial per demanar parlar en català”. Les captures de pantalla dels usuaris han evitat que l’error inicial passés inadvertit, i ambdues portades no han parat de circular a les xarxes.