Les bestioles del jardí de Gemma Armengol Morell ha estat la proposta guanyadora de la novena edició del Concurs de Guió de Projectes Transmèdia, convocat per Guionistes Associats de Catalunya i el Mercat Audiovisual de Catalunya.

Es tracta d’una sèrie d’animació que també incorpora jocs interactius amb il·lustracions d’Òscar Julve per promoure l’acceptació de la diferència en nens d’edat preescolar. El jurat ha valorat “els valors que transmet aquesta proposta d’expansió d’un univers encantador amb uns personatges entranyables”.

El guardó està dotat amb 2.000 euros aportats pel MAC per contribuir al desenvolupament del projecte.

Enguany hi ha hagut dos projectes finalistes. Un és Ànima salvatge de Marta Rius, una websèrie que ficciona l’enregistrament del disc homònim i la gira de la cantautora. I l’altre Soc fotògraf! d’Ángel Jiménez, una sèrie d’animació amb jocs fora de línia que utilitza el mòbil i la realitat augmentada.

Els dos finalistes reben el premi de suport al disseny i una assessoria de guió de la Facultat de Comunicació Blanquerna.

El jurat estava integrat per Joan Bosch, coordinador del MiLAB i professor de la Facultat Blanquerna; Ferran Clavell, director d’audiència digital a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, i Daniel Resnich, guionista transmèdia i coordinador del concurs.