Uns 500 professionals de Televisió de Catalunya (TVC) han signat un manifest en defensa del servei públic de televisió de qualitat el qual, amb el títol de No volem retrocessos. Que els canvis polítics no perjudiquin el bon moment de TV3, va ser lliurat aquest dimecres al nou consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Els treballadors que recolzen el document consideren que l’actual model és el que dóna sentit a TV3, i el que explica que, actualment, estigui en la “millor posició” des que van aparèixer les televisions privades, tant pels nivells d’audiència com pel seu reconeixement social, malgrat les retallades de pressupost i la caiguda d’ingressos publicitaris.

Per això, el document demana als consellers de la CCMA que “actuïn amb criteris professionals, de consell d’administració d’empresa, i atenguin les realitats consolidades sense posar en perill les fites assolides”. Així, recorden que, tot i que la nova llei de la Corporació “obliga” a fer canvis en el consell de govern i en el consell assessor de l’ens, no ho fa en les direccions de TVC i Catalunya Ràdio.

El manifest dels treballadors, a més, reclama “estabilitat, assumpció del projecte per part de la plantilla i una gestió professional independent, sense interferències que malmetin els nivells assolits, tant en el lideratge en servei públic i bona audiència com en rigor i llibertat informativa”.

Els firmants del document pertanyen majoritàriament a les àrees d’informatius, esports, documentals, nous formats i programes, i a col·lectius com redactors, presentadors, ENGs, càmeres, realitzadors, productors, grafistes, lingüistes o documentalistes, entre d’altres.