UPF.Ràdio, la primera emissora universitària de l’Estat que va emetre en podcast, fa deu anys. Per celebrar l’efemèride, la ràdio oficial de la Universitat Pompeu Fabra oferirà aquest dijous un programa en directe des de la plaça Gutenberg, al campus del Poblenou.

El programa especial arrencarà a les 11 h amb una tertúlia sobre els inicis d’UPF.Ràdio, amb la participació de persones vinculades al seu naixement: Josep Maria Palau, director de la ràdio des de la seva fundació i professor del Departament de Comunicació; Neus Bonet, periodista de Catalunya Ràdio i degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Pelegrí Viader, vicerector de la Universitat, i Salvador Alsius, professor del Departament de Comunicació i vicepresident del Consell de l’Audiovisual de Catalunya.

Posteriorment, a les 13 h, intervindran antics alumnes vinculats al món de la ràdio: Carla Turró, directora d’El balcó de la Cadena SER; Toni Muñoz, periodista de La Vanguardia i prèviament de RAC1, Cadena SER, Ràdio Barcelona i TV3; i Alma Izquierdo, periodista de RNE.

UPF.Ràdio va néixer el mes de gener del 2007 amb la voluntat de permetre una millor comunicació entre els membres de la comunitat universitària i al mateix temps oferir una potent eina docent, a més d’aportar visibilitat externa a la universitat.

Des del primer moment va emetre a través d’internet en format podcast, permetent així poder escoltar els seus continguts en qualsevol lloc i moment, esdevenint la primera de les ràdios universitàries a tot l’Estat que adoptava el format.

En els seus inicis, l’emissora va comptar amb el suport de Catalunya Ràdio, amb qui va signar un conveni de col·laboració que contemplava la cessió dels estudis de l’emissora pública i el suport tècnic necessari per a la gravació de programes. Actualment, UPF.Ràdio té un acord amb Barcelona FM, que emet reportatges radiofònics elaborats per estudiants del Taller Integrat de Periodisme.