El grup Vértice 360º ha tancat els sis primers mesos de l’any amb unes pèrdues netes de 7,3 milions d’euros, quan durant el mateix període del 2011 va registrar 311.000 euros positius.

Segons l’empresa, els resultats s’expliquen principalment a la “desinversió” en el grup Lavinia, als costos de reestructuració, i a “l’estacionalitat” en l’àrea de continguts després del canvi directiu, a banda de les dificultats del mercat i la conjuntura econòmica. Amb tot, Vértice destaca que ha reduït en un 39% el seu endeutament net, ara situat en 29,9 milions.

De gener a juny del 2012, els ingressos d’explotació del grup han estat de 49,9 milions d’euros, un 32% menys que els 73,5 milions de fa un any. Per la seva banda, el benefici brut d’explotació (EBITDA) ha estat de 4,67 milions d’euros, un 53% menys que el 2011, i ha registrat unes pèrdues netes d’explotació (EBIT) de 3,71 milions, quan el 2011 va obtenir uns guanys d’1,8 milions.

Luis López Van Dam, nou director general

La setmana passada, el consell d’administració va nomenar Luis López-Van Dam com a nou director general en substitució de Jaime Gutiérrez-Colomer, que ocupava el càrrec de forma temporal des del passat 1 de febrer per facilitar la “transició” a Vértice 360º després del nomenament de Manuel García-Durán com a nou president del grup.

Com a conseqüència del relleu, López-Van Dam (que es va incorporar al gener com a conseller extern dominical) i Gutiérrez-Colomer han estat “requalificats” com a conseller executiu i conseller extern independent, respectivament.