Els moviments a Vértice 360º no s’aturen. El consell d’administració va aprovar aquest dimarts desfer el camí emprès fa un any i mig i prescindir de Lavinia. En concret, el grup audiovisual adquirirà el 13,5% de l’accionariat que tenia la productora catalana, i la torna a la propietària original, Narval Sabazio. L’operació també implicarà que Antoni Esteve deixi la vicepresidència i el consell de Vértice.

Segons el grup, la decisió s’ha adoptat de comú acord i s’ha produït tant pel canvi que impulsa el nou president de Vértice, Manuel García-Durán, com a “la constatació que no s’han generat les sinergies previstes”.

La sortida de Lavinia arriba dos mesos després de la dimissió com a president de Vértice de José Maria Irisarri, que va ser l’encarregat d’integrar l’empresa catalana. La seva sortida va estar provocada per les diferències que mantenia respecte als plans de futur del grup amb García-Durán, pertanyent a Ezentis, màxim accionista.

En concret, Irrisari defensava l’entrada d’un nou soci per reforçar-se financerament i poder seguir desenvolupant l’estratègia de creixement i expansió realitzada fins aleshores, mentre que García-Durán apostava per trossejar Vértice i vendre alguns dels seus actius. Lavinia ha estat el primer.

A banda, el grup català no passa pel seu millor moment. Des de les eleccions municipals, Lavinia ha perdut la producció d’alguns programes (Banda ampla) i la gestió d’algunes televisions locals (m1tv del Maresme, TV L’Hospitalet).