Potenciar els vincles actuals entre els professionals de la premsa comarcal i local i els investigadors universitaris dels territoris de parla catalana; reflexionar sobre les transformacions que estan experimentant els mitjans de proximitat en l’actual context de crisi; detectar les principals tendències en la premsa comarcal i local del país; i proposar solucions per satisfer les necessitats del sector i dels grups de recerca en aquest àmbit. Aquests són els objectius de la segona edició de la Plataforma Interuniversitària de la Premsa Comarcal i Local, que tindrà lloc els propers 26 i 27 de novembre a la Universitat de Vic (UVic).

Organitzada per l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal en col·laboració amb la Xarxa Vives d’Universitats, la Plataforma s’estructurarà al voltant de tres eixos amb el corresponent debat: Convergència digital (divendres 26, 12.30 h), La crisi del sector (divendres, 17h), i Tendències i necessitats (dissabte 27, 10 h).

Tot i que la participació és gratuïta, per assistir-hi cal inscriure’s. El termini per fer-ho finalitza el proper 16 de novembre.

La Plataforma Interuniversitària de la Premsa Comarcal i Local va ser constituïda l’any 2008 per l’ACPC amb la col·laboració de la Xarxa Vives. L’objectiu de la iniciativa és analitzar la premsa de proximitat a l’àrea territorial de parla catalana, facilitar la seva consolidació des de l’àmbit docent i potenciar la utilització i la normalització de la llengua pròpia. La primera edició de la Plataforma va tenir lloc a la localitat valenciana de Morella.