El consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals cessarà a finals de mes el director de TV3, Vicent Sanchis, i el de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, coincidint amb l’aprovació de les bases dels concursos públics per ocupar els càrrecs, prevista pel 27 d’abril. Fins que no es resolguin els concursos, les direccions quedaran delegades en els adjunts actuals, Sígfrid Gras a la televisió i Jordi Borda a la ràdio.

D’aquesta manera, no s’ha optat pel cessament immediat de Sanchis i Gordillo, però tampoc per mantenir-los en el càrrec fins a la presa de possessió dels guanyadors dels respectius concurs. En tot cas, les direccions dels mitjans hauran d’entomar dos relleus en pocs mesos.

Aquest divendres el consell de govern ha posat en marxa un “procés de refundació” de l’ens amb l’aprovació per unanimitat de diferents acords que donen el tret de sortida a una “reorganització profunda” de la CCMA.

Així doncs, la direcció de la Corporació ha acordat iniciar el procediment per a la redacció de les bases dels concursos públics de les direccions dels mitjans. “Aquesta renovació, com a primer pas per a l’enfortiment de l’esperit fundacional de la CCMA, ha de permetre reforçar les missions de servei públic i redissenyar les estratègies dels mitjans públics de comunicació per impulsar una oferta global de continguts i serveis adaptada a noves tendències de consum i llenguatges”, assenyala l’ens en un comunicat.

Nova estructura de les direccions

El consell de govern també ha posat en marxa sis comissions permanents per analitzar, fer seguiment i elaborar propostes d’actuació sobre reptes troncals i tranversals de la Corporació.

Cadascuna d’aquestes comissions estarà coordinada per un membre del consell: Àngels Ponsa, la comissió de cultura i llengua; Lluís Garriga, la comissió d’ecosistema audiovisual; Lluís Noguera, la de contracte programa, recursos i organització; Josep Riera, la de bon govern, marc normatiu i compliance; Carme Figueras, la comissió d’ods, gènere, diversitat i pluralisme, i Gemma Ribas Maspoch, la de transformació digital.

En la sessió d’aquest divendres, també s’ha designat Àngels Ponsa com a vicepresidenta del consell de govern de la Corporació i Lluís Garriga com a secretari.

La reestructuració organitzativa que ha de d’impulsar el procés de transformació de la CCMA per afrontar els reptes actuals i de futur anirà vinculada a la definició del nou Pla estratègic que liderarà personalment la seva presidenta, Rosa Romà.

Per donar la “màxima agilitat” a aquest procés, el consell de govern ha aprovat la nova estructura de les direccions de la CCMA, amb la creació de l’oficina d’estratègia i del consell de govern, i les àrees de direcció corporativa de comercial i màrqueting; gestió pressupostària, empresa verda i serveis generals; infraestructures digitals i tecnològiques; innovació, recerca i estratègia digital; organització, processos i recursos humans; la direcció de ràdio, i la direcció de televisió.

En el decurs d’un mes, el consell de govern concretarà la definició i les funcions de totes les àrees, així com la designació dels respectius responsables.

“Aquesta remodelació és un primer pas cap a la futura estructura organitzativa que el nou consell de govern s’ha compromès a impulsar, i que preveu que el funcionament intern de la CCMA giri al voltant de la generació de continguts i la relació multicanal amb l’usuari, sense posar en risc el nivell d’excel·lència i el lideratge d’audiència que la Corporació ha mantingut durant la seva etapa basada en el model dels mitjans lineals”, assenyala l’ens.