L’Associació de Periodistes del Garraf (APG) organitza aquest dissabte una jornada sobre el periodisme de guerra amb la projecció d’un documental i una taula rodona. La sessió tindrà lloc a les 18 h, al Foment Vilanoví de Vilanova i la Geltrú.

La jornada s’iniciarà amb la projecció del premiat documental Miguel: në terren, una producció de Televisió de Catalunya sobre Miguel Gil Moreno de Mora, qui els anys 90 va deixar l’advocacia per exercir de reporter de guerra a països com Kosovo, Bòsnia-Herzegovina, Txetxènia, Kènia o Ruanda. Nascut a Vimbodí (Tarragona), va morir als 33 anys víctima d’una emboscada a Sierra Leone.

Després de la projecció tindrà lloc una taula rodona que comptarà amb la participació de Nicolás Valle, periodista de la secció internacional de TV3 i corresponsal de la cadena en nombrosos conflictes bèl·lics, i els codirectors de Miguel: në terren: Enric Miró, càmera de TV3, i Lluís Jené, reporter del programa 30 minuts. L’acte estarà presentat i moderat pel periodista Joan Tutusaus, redactor de Ràdio Maricel.