El proper 29 de març, l’Ajuntament de Barcelona portarà VilaWeb a judici arran de la querella que va presentar contra el digital pel cas Vilaró. Aquesta setmana, els grups municipals de CiU, PP, ERC i ICV van aprovar una moció perquè el consistori retiri la denúncia contra el digital, però el PSC la tirarà endavant en solitari. Tot i que l’Ajuntament i Xavier Vilaró en un inici havien demanat fins a pena de presó per al director de VilaWeb, Vicent Partal, actualment es reclama una sanció de 180.000 euros per “injúries”.

Des del digital es considera que la demanda és “absolutament desproporcionada” i un “intent de coartar VilaWeb ofegant-la econòmicament”.

Per tot plegat, s’ha obert una pàgina d’adhesions a un manifest on es dóna suport a VilaWeb i al seu director, i es sol·licita que l’Ajuntament retiri la denúncia i “no pagui, amb diners dels ciutadans, els advocats del senyor Vilaró en la seva querella particular”.

A banda, el primer dimecres 23 de març, a les 19 h, hi haurà un acte de suport al Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) per fer visible públicament el suport. L’acte serà presentat pel degà del CPC, Josep Maria Martí, i el mateix director de VilaWeb, Vicent Partal.