El nadiu digital català ha iniciat una nova etapa amb la posada en marxa aquest dilluns de +VilaWeb, una comunicat de lectors del diari que, a canvi de la seva col·laboració econòmica, els ofereix nous productes segons el grau d’implicació (hi ha quatre modalitats de serveis per als lectors i una per a empreses). L’objectiu de VilaWeb és “reforçar la independència editorial del diari i el seu futur” al mateix temps que es genera una comunitat que se’n coresponsabilitza, i per fer-ho es fixa en models com el del web francès Rue89 o de l’estatunidenc Texas Tribune.

“Aquests casos i alguns de semblants han posat en relleu que el periodisme és un servei a la comunitat que el té de referència i que, en aquest sentit, la millor manera de garantir a llarg termini el creixement i l’expansió de projectes de referència és incorporant també els lectors a la sostenibilitat del diari”, argumenta VilaWeb, que el passat mes de novembre va celebrar el 15è aniversari.

Nous serveis

Els membres de +VilaWeb disposaran d’eines per col·laborar amb la redacció i rebran nous productes, sempre depenent de la modalitat escollida. En concret, cada tarda rebran un missatge amb els temes en què treballa la redacció, i podran fer-hi aportacions o suggerir-ne de nous.

També participaran en l’enregistrament d’un nou programa de VilaWebTV, on tindran accés directe als protagonistes de l’actualitat tan durant la gravació com en un encontre informal posterior. A banda, cada mes rebran una revista en format PDF amb el resum del millor que s’ha publicat a VilaWeb i l’anàlisi de les principals notícies.

Els que tinguin una implicació més alta en la nova comunitat, també podran fer ús de les instal·lacions de VilaWeb per a actes públics o reunions privades, i tindran descomptes en cursos i en la publicitat del diari.

Una de les novetats d’aquesta nova etapa de VilaWeb és la creació d’una modalitat pensada per oferir a associacions i empreses diferents eines de comunicació: publicitat, plató, realització de vídeos, sala d’actes, sala de reunions. etc.

Modalitats de +VilaWeb

Adherit (5 euros mensuals) • Missatge diari de la redacció + encontre anual + un blog + descompte del 10% en cursos + activitats i descomptes + figurar com a membre de la comunitat VilaWeb.

Col·laborador (10 euros mensuals) • Encontre mensual Implicats + revista electrònica mensual + missatge diari de la redacció + encontre anual + dos blogs + descompte del 20% en cursos + rifes i descomptes + pot figurar com a membre de la comunitat VilaWeb.

Parçoner (20 euros mensuals) • Ús de l’Espai VilaWeb + encontres Implicats + revista electrònica mensual + missatge diari de la redacció + encontre anual + tres blogs + descompte del 30% en cursos + activitats i descomptes + pot figurar com a membre de la comunitat VilaWeb.

Protector (500 euros l’any o més) • Activitats especials + ús de l’Espai VilaWeb + encontres Implicats + revista electrònica mensual + missatge diari de la redacció + encontre anual + tres blogs + descompte del 30% en cursos + activitats i descomptes + pot figurar com a membre de la comunitat VilaWeb.

Associació/empresa adherida (40 euros mensuals) • Campanya publicitària + ús de l’Espai VilaWeb + bons de 1.000 euros de descomptes + encontres Implicats + revista electrònica mensual + missatge diari de la redacció + encontre anual + cinc blogs + descompte del 30% en cursos + activitats i descomptes + pot figurar com a membre de la comunitat VilaWeb.