El jurat del Premi Martí Gasull i Roig ha fet públics els tres finalistes de la desena edició: el diari digital VilaWeb, la plataforma audiovisual FilminCAT i la xarxa d’escoles cooperatives La Bressola.

Plataforma per la Llengua organitza els guardons per reconèixer la trajectòria i les accions de persones o entitats en la defensa o la promoció de a llengua catalana. La dotació és de 3.000 euros.

Ara s’ha obert la votació popular al web per escollir la proposta guanyadora, que es donarà a conèixer el 20 de febrer en un acte al Palau de la Música Catalana de Barcelona. El termini per votar finalitza el 5 de febrer.

El jurat ha escollit els tres finalistes entre 318 propostes presentades. De VilaWeb, destaca que és el degà dels diaris digitals a Europa, que és un “exemple de rigor i compromís” amb el periodisme, i que té “una sensibilitat especial per aquelles qüestions relacionades amb l’ús social del català”.

Sobre FilminCAT (l’espai en llengua catalana de la plataforma Filmin), ressalta que és “l’exemple de les potencialitats que el català té en el sector cinematogràfic a demanda, un dels nous hàbits d’oci i consum que avui es troba en ple creixement”.

Pel que fa a La Bressola, el jurat ressdestaca alta que és “un exemple de constància i visió de futur pel que fa al català a la Catalunya del Nord”.