El diari digital VilaWeb va estrenar el passat cap de setmana la seva aplicació gratuïta per als telèfons iPhone, la qual es pot descarregar des de l’iTunes Store i en aquest enllaç. L’aplicació, en la seva primera versió, demana que el sistema operatiu de l’iPhone sigui l’iOS 4.1, el primer que admet el català com a llengua del telèfon (la seva actualització també és gratuïta), tot i que també s’activarà una actualització de l’aplicació que es podrà fer servir amb qualsevol iPhone.

L’aplicació està pensada per a tenir una lectura ràpida de les principals notícies del dia, i els enllaços dels articles s’obren en un navegador integrat dins l’aplicació mateix.

Al peu de la pàgina hi ha tres funcions: una serveix per augmentar o disminuir la mida de lletra, a voluntat de l’usuari; la segona per connectar l’aplicació amb Facebook i Twitter, sempre usant el mateix compte de l’usuari, o per enviar la notícia a través del correu electrònic; i la tercera, per recarregar les notícies.

Per defecte, l’aplicació es carrega amb les notícies de la darrera vegada en que es va obrir, per tal de permetre llegir els articles fins i tot sense connexió.

Per altra banda, VilaWeb presentarà aviat una aplicació pràcticament igual per a telèfons amb sistema operatiu Android, i a la primavera llançarà una revista mensual en format iPad que també es podrà adquirir sota subscripció en format paper.