Aquest dimarts, VilaWeb va celebrar a la nova redacció la festa del seu 15è aniversari, a la que van assistir unes 300 persones. Durant l’acte, el seu director, Vicent Partal, i l’editora, Assumpció Maresma, van presentar les properes accions que durà a terme el diari. Una d’elles, és el llançament d’una revista mensual, pensada especialment per als formats tablet com l’iPad, tot i que també es podrà adquirir en paper via subscripció.

La revista, que apareixerà a la primavera, es centrarà en l’anàlisi de l’actualitat i inclourà entrevistes en profunditat i reportatges. Al nou producte del nadiu digital també hi haurà un espai per a la política nacional i internacional, la cultura i la tecnologia. El seu cost serà d’uns 3 euros en el format tablet, i d’uns 5 en edició impresa.

A més, la setmana vinent començarà un especial informatiu sobre els quinze anys de VilaWeb, en el qual, de dilluns a divendres i durant quinze setmanes, s’oferiran entrevistes, notícies del digital que han fet història, s’explicarà la seva història i la d’internet, i es recolliran els testimonis de personalitats.

Durant aquestes quinze setmanes, tal com vam avançar aquest dimarts, VilaWeb tindrà un director convidat que, durant un dia, imprimiran la seva personalitat i el seu punt de vista de la realitat al digital. Alguns d’aquests directors convidats seran Xavi Sarrià, Biel Mesquida, Martí Domínguez, Najat El Hachmi, David Carabén, Mathew Tree, América Sánchez o Joan Coscubiela.

Inauguració de la nova redacció

La festa del 15è aniversari va servir per inaugurar la nova redacció, en una antiga fusteria del carrer Ferlandina del Raval barceloní. Aquesta va quedar oficialment inaugurada amb un missatge enviat via Twitter pel president del Parlament, Ernest Benach.

Tant ell com el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, van elogiar el paper que ha fet aquests anys VilaWeb per obrir el camí digital al periodisme català, amb mentalitat de Països Catalans i amb compromís de país.

Entre els 300 assistents a la festa hi havia consellers, polítics, rectors, representants d’entitats, escriptors, periodistes, músics, lectors i blocaires.

Trobada de pioners d’internet

Una hora abans de començar la festa d’aniversari, VilaWeb va reunir les pioners de la internet catalana, en un homenatge a aquells que van posar les bases per l’extensió de la xarxa arreu del país.

Entre els assistents hi havia Carles Bellver, creador, amb Jordi Adell, de la primera web del país, la de la Universitat Jaume I, quan al món tot just si n’hi havia un centenar. També emprenedors com Eudald Domènech, fundador del primer servidor comercial del país, Servicom, o alguns dels primers periodistes i professors presents a la xarxa: Alfons Cornella, Artur Serra, Luis Angel Fernández Hermana, Mercè Molist, Karma Peiró, Cristina Ribas, Àngel Cortes i Lluís Foix.

També van acudir a la trobada alguns dels primers polítics que es van interessar per la xarxa: Jordi Valls, Ramon García Bragado, Carles Flamerich, Teresa Serra, Marta Continente; promotors de les primeres comunitats locals, com Oriol Ferran o Vicenç Badenes; universitaris com Llorenç Valverde, Núria Almiron i Mar Iglesias; informàtics com Joan Jofra o el fundador de SoftCatalà, Jordi Mas; Ricard Vaqué o David de Montserrat, autors de les primeres iniciatives gironines; la gent d’Antaviana, pioners de Ponent, o Miquel Saperas, de l’Avellana Digital.