El grup francès Vivendi ha adquirit un 7,6% del capital social Prisa pertanyent al banc HSBC per uns 50 milions d’euros. Vivendi afirma que l’operació forma part de la seva política per reforçar-se com a gran grup de continguts, entreteniment i mitjans de comunicació, i enfortir la seva presència en el mercat en espanyol a Europa, Amèrica Llatina i Estats Units.

“Prisa agraeix la inversió d’un accionista industrial com Vivendi, que reconeix el valor i el potencial dels actius i marques de Prisa”, ha celebrat el vicepresident del grup, Joseph Oughourlian, propietari d’Amber Capital.

Segons ell, l’arribada de Vivendi “proporciona la força i la seguretat necessàries per al projecte futur de Prisa i el dota d’un nou aliat important per dur a terme aquests plans amb èxit”, afegeix el president en funcions. Amber i Vivendi ja eren companys d’accionariat al grup francès Lagardère.

HBSC va vendre divendres tota la seva participació Prisa, un 7,89%, per prop de 52 milions d’euros (a 0,93 euros per acció). El 7,6% l’ha adquirit Vivendi, i la resta inversors institucionals.