L’operadora de telecomunicacions ha decidit retirar els serveis Vodafone Internet TV, Canal+, Canal+ Liga, Vodafone TV i les descàrregues de vídeo. El motiu, la “rendibilitat negativa” d’aquests serveis, entre altres per la taxa del 0,9% sobre els ingressos que havia de pagar per al finançament de RTVE, i que suposava més de 35 milions d’euros anuals.

Vodafone explica que en el darrer exercici l’impost “va superar àmpliament els ingressos generats pels serveis que pretenen justificar l’existència del gravamen”. Segons asseguren fonts de l’empresa a Europa Press, la taxa és cinc i sis vegades superior als ingressos obtinguts.

Ara, els 10.000 clients de l’àrea d’ADSL que tenien contractats els serveis eliminats rebran una subscripció gratuïta a Waki TV durant sis mesos, mentre que als 100.000 usuaris de mòbil no els cobraran el mes de desembre.

Amb tot, els serveis audiovisuals es podrien reemprendre si els tribunals europeus declaren nul l’impost que han de pagar les telecos, com espera que succeeixi l’empresa. Si fos així, el Govern espanyol hauria de tornar les quantitats cobrades des del 2009.