Vox Baleares ha vetat el Diario de Mallorca en la roda de premsa per presentar els candidats de les Illes al Congrés dels Diputats. El mitjà havia enviat un redactor i un fotògraf a cobrir l’acte públic, però un cop dins de la seu han estat expulsats.

El motiu del veto són les informacions del Diario de Mallorca sobre la difusió per part de Vox d’una falsa pallissa a tres noies de Son Servera per suposadament haver-se negat a posar el llaç lila pel Dia Internacional de les Dones. El diari va destapar el muntatge i va acusar el partit d’ultradreta de donar per bona la versió d’una militant, engreixar la farsa amb dades falses, i activar la seva maquinària per demonitzar els grups feministes.

El president del partit a les Balears, Jorge Campos, ha justificat el veto amb l’argument que s’havien iniciat accions legals contra el Diario de Mallorca per “falsedat” en les seves informacions. “Si algú ve a la nostra seu a inventar-se notícies, millor que no hi sigui”, ha dit Campos durant la roda de premsa.

Crítiques dels professionals

“No podem tolerar aquestes actituds que atempten greument contra el dret constitucional de la llibertat de premsa i d’informació dels ciutadans. N’exigim una rectificació immediata”, ha reaccionat el Sindicat de Periodistes de les Illes Balears.

“En aquests casos recomanem a tots els companys solidaritzar-se i marxar de la roda de premsa”, ha piulat l’Associació de Periodistes de les Illes Balears. “Hem de protegir junts el dret a la informació i la llibertat de premsa. Si veten a un, veten a tots”, afegeix al respecte.

Periodistes d’altres mitjans han assegurat que si haguessin sabut el veto abans de la roda de premsa, haguessin marxat en solidaritat, segons informa el Diario de Mallorca. De fet, IB3 ha anunciat que no emetria cap informació ni imatge de l’acte com a mostra de protesta pel boicot al diari.