Aquest mes de febrer, la plataforma de Webmàsters Independents en Català, de Cultura i d’Àmbits Cívics (WICCAC) compleix 10 anys. Per commemorar-ho, aquest dimecres ha organitzat un acte que, sota el nom de La situació del català a internet, comptarà amb la intervenció de Vicent Partal, director de VilaWeb; Jordi Iparraguirre, director de la Fundació puntCAT;Pau Iranzo, membre de Softcatalà, i Joan Soler, membre de l’equip de coordinadors de WICCAC. L’acte tindrà lloc a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), a les 19.30 h.

Un dels principals objectius de WICCAC és impulsar la normalització de l’ús de la llengua catalana a internet, especialment en les webs de les grans empreses i multinacionals amb presència en terres de parla catalana, tasca que es realitza amb el Baròmetre de l’ús del català a internet. Aquest cada mes s’actualitza amb la confecció d’un resum de situació, en el qual s’hi detallen els percentatges global i per sectors de la presència del català en els més de 3.000 webs actualment analitzats.

Des de WICCAC es considera que la situació del català a internet és bona, però també que s’ha de treballar per a millorar-la, ja que hi ha alguns àmbits on la normalització de l’ús de la llengua catalana és encara lluny de produir-se. La plataforma remarca que, malgrat haver-se incrementat més de 20 punts percentuals en els darrers anys, hi ha encara més d’un 40% de webs que no disposen de versió en català.