La periodista Xantal Llavina, realitzadora del Revolució 4.0 de Catalunya Ràdio, ha estat guardonada amb el Premi Dona TIC 2018 en la categoria de Divulgadora, per la seva tasca en l’àmbit de la comunicació vinculada a les tecnologies de la informació i la comunicació. El programa que condueix Llavina l’any passat va rebre el Premi Excel·lència a la Comunicació i a la Divulgació de les TIC.

Els Premis Dona TIC estan organitzats per Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i l’associació Tertúlia Digital, i tenen el doble objectiu de reconèixer el paper de les dones en l’àmbit tecnològic i esperonar les nenes i dones joves a estudiar enginyeries i assumir posicions de lideratge en el sector.

El lliurament de la quarta edició dels Premis Dona TIC s’ha celebrat aquest dijous al vespre a l’Edifici Imagina, en el marc del 12×12 Congress.

En l’acte, el conseller Jordi Puigneró ha anunciat la voluntat del Govern de “fer del Pla Dona TIC un pla estratègic de país que aglutini i coordini les diferents iniciatives que es fan arreu de Catalunya des de diferents administracions i entitats dels àmbits públic, privat i acadèmic per impulsar el paper de les dones en l’àmbit tecnològic”.