El president-portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, vol que el periodista Xavier Bosch rectifiqui les suposades insinuacions que cobra per actuar de lobby a Madrid, versades en l’entrevista que el periodista li va fer al programa Àgora per la campanya electoral del 20N. Així li ho ha fet saber mitjançant un requeriment notarial que el director i presentador de l’espai va rebre la setmana passada, segons ha informat la secció sindical de CCOO a TV3. Tal com vam apuntar fa un mes a Comunicació 21, si Bosch no rectifica, Duran i Lleida amenaça amb demandar-lo formalment per la via civil.

Xavier Bosch va fer referència a les crítiques sobre les actuacions del líder d’Unió a favor de la indústria farmacèutica realitzades prèviament per Joan Coscubiela, d’ICV-EUiA, i Albert Bosch, d’ERC. “Vostè està essent còmplice d’un delicte”, li va retreure el democristià al periodista durant l’entrevista quan aquest el va qüestionar sobre el tema. Com que, posteriorment, a Unió no van trobar les suposades acusacions de l’ecosocialista i del republicà sobre el cobrament per actuar com a lobby, aquestes les atribueixen al presentador de l’Àgora.

El sindicat, però, surt en defensa de Bosch i remarca que la setmana anterior a l’entrevista de l’Àgora, en un dinar a la Cambra de Comerç, Duran i Lleida va manifestar: “Sí, faig de lobby de la indústria farmacèutica perquè dóna feina a molts treballadors i hi ha moltes empreses del sector a Catalunya”, segons va recollir El Periódico. En aquest sentit, també recorda les declaracions reproduïdes per La Vanguardia: “Sí, he fet de lobby i m’és igual del que m’acusin”.

“Duran Lleida exemplifica la concepció que el Govern té sobre la independència informativa a TV3”, assegura la secció sindical de CCOO a TV3. En aquest sentit, afegeix: “Ara, amb l’ajuda del PP, CiU promou la reforma de la Llei de la CCMA per eliminar el requisit de majoria parlamentaria qualificada per escollir la direcció de les empreses de la CCMA i deixar en la pràctica la decisió en mans dels partits governants”, afirma el sindicat.