La setmana passada, el grup Zeta va donar per trencades les negociacions que mantenia per vendre l’editora d’El Periódico d’Extremadura a l’associació formada per Tumbo de Privilegios (editora del diari gratuït Negocio) i un grup d’empresaris extremenys. Segons informa DigiMedios, Zeta va adoptar la decisió pel que considerava un incompliment dels acords assolits per part dels possibles compradors, tot i que no ha transcendit en què consistia.

La xifra pactada per l’operació girava al voltant dels 6 milions d’euros, i a principis de desembre ja hi havia un preacord. De fet, ja s’havia iniciat una due diligence per comprovar els comptes. En la venda de l’editora entrava El Periódico d’Extremadura; una sèrie de capçaleres locals gratuïtes, com La Crónica de Badajoz i La Crónica de Almendralejo, i Servicios de Impresión del Oeste, l’empresa d’arts gràfiques situada a Plasencia. Zeta té una participació del 93,5% d’Editorial Extremadura i d’un 90% de la planta d’impressió.

A banda, en la negociació es va incloure una clàusula per la qual, durant 18 mesos, Tumbo de Privilegios tenia una opció preferent per adquirir dues revistes històriques del grup Zeta: Tiempo i Interviú.