iCat, el canal de música i cultura de Catalunya Ràdio, torna a l’FM el dimecres 6 de setembre amb una programació única i renovada. Cinc anys després d’abandonar les ones, iCat torna per potenciar la música en català i feta a Catalunya, apostant pels directes i la presència als festivals d’arreu del país, a més d’incorporar nous programes culturals i musicals temàtics. Una nova etapa marcada també per una gran renovació digital, amb nova web i nova app per a mòbils i tauletes. Que iCat torni a l’FM no voldrà dir, en cap cas, un retrocés en l’àmbit digital, perquè el consum a través d’app i web, així com la relació amb els oients a les xarxes socials, és una experiència acumulada aquests anys que volem posar en valor en aquesta nova etapa.

Una ràdio inquieta, una ràdio de referència i una ràdio directa. Aquests són els tres eixos fonamentals de la nova presència d’iCat a les ones. Inquieta culturalment, que reculli tota l’actualitat amb la millor agenda i amb entrevistes i reportatges en profunditat. De referència en l’escena musical catalana, en català i en altres idiomes, amb la música internacional del moment i amb els clàssics, amb una aposta valenta per les noves veus i també pels noms més consolidats. I molt directa, amb un to distès, sense complexos, que connecti amb un públic jove –urbà i no urbà– atent a tota l’agitació musical i cultural que es mou al seu voltant.

La llista de desitjos i aspiracions d’aquest anhelat retorn d’iCat és ambiciosa, com la graella de 17 programes que presentem. Volem ampliar el públic que rep la variada producció musical i cultural que es posa de manifest en la gran diversitat espais d’arreu del territori. Volem posar en valor la producció musical en català, al costat de la internacional. Volem crear èxits musicals i ser la plataforma de llançament per a les noves bandes i músics del país. Volem difondre la música en directe de concerts i festivals. Volem promoure el consum de la cultura –teatre, cinema, videojocs, còmic, llibres, sèries… – que fan els creadors, especialment els artistes emergents. Volem treballar conjuntament, des de la ràdio pública, amb els principals agents –festivals, centres culturals, teatres, sales, promotors…–. I volem esdevenir l’espai indispensable, el focus essencial a l’hora de sumar noves audiències a la música.

El retorn d’iCat a l’FM és una fita però alhora és un estímul per seguir treballant per la música i la cultura del país. També és de justícia aprofitar la presentació d’aquesta nova graella per agrair a l’audiència, al sector musical i a tots els actors, que durant aquests anys han sumat i han mantingut viva la flama de l’emissora, l’escalf i la complicitat amb iCat, amb la seva plantilla i amb tot el que representa per al país.

Saül Gordillo, director del grup d’emissores de Catalunya Ràdio, i Carles Aledo, coordinador d’iCat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram