La corporació pública i diverses entitats taurines han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració per divulgar les activitats relacionades amb la tauromàquia a través dels espais i programes de RTVE. L’acord inclou la retransmissió a La 1 de dues corrides de toros anuals considerades “d’especial rellevància”, la primera de les quals serà el proper 13 d’agost, a les 18 h, des de la Setmana Gran de Sant Sebastià.

El conveni estableix que l’ens públic es compromet a incorporar en la programació de TVE, RNE i rtve.es continguts i notícies relacionades amb la tauromàquia que es produeixin en fires i esdeveniments “d’especial interès”, així com a difondre’ls a tot el món a través de TVE Internacional i Radio Exterior.

“Tornem a la casa de tots”

“És la culminació d’una tasca pendent des de fa anys”, ha assenyalat en l’acte de signatura el president de RTVE, José Antonio Sánchez. Segons ell, el conveni “satisfà la demanda dels professionals i de la nostra audiència, i contribueix a la transmissió dels valors d’una de les activitats culturals més importants que representen el nostre país”.

El conveni té una durada de dos anys i inclou la creació d’una comissió de seguiment integrada per quatre membres, dos per cada part, que vetllarà pel seu compliment.

A banda de RTVE, han signat el conveni la Unió de Criadors de Toros de Lídia, l’Associació Nacional d’Organitzadors d’Espectacles Taurins (ANOET), l’Associació de Joves Empresaris Taurins (ASOJET) i la Unió de Toreros.

“Tornem a la casa de tots. És el moment de veure la tauromàquia amb normalitat, d’adonar-se de l’arrelada que està als nostres pobles”, ha afirmat l’empresari José María Garzón, de l’ASOJET, qui ha destacat la “importància” que els toros estiguin presents en informatius i programes.

Un any i nou mesos sense corrides a TVE

La del 13 d’agost no serà la propera cursa de braus que transmetrà TVE. El 31 de juliol, a les 18 h, La 1 emetrà de nou corrides de toros un any i nou mesos després de la darrera. En aquesta ocasió, es tracta d’una “corrida solidària” d’El Juli per recaptar fons contra el càncer infantil que tindrà lloc a Càceres.

El setembre de 2012, la cadena pública va tornar a emetre corrides en directe després de sis anys d’absència. Inicialment, s’havien deixat de fer pel seu elevat cost i per les queixes de les associacions d’usuaris, però el desembre de 2010, l’aleshores president de RTVE, Alberto Oliart, va impulsar un manual d’estil on es vetava la seva emissió en horari de protecció infantil (de 6 a 22 h).

El febrer de 2012, però, l’ens ho va modificar i va suprimir que les curses de braus hi constessin en l’apartat de “violència amb animals”, obrint la porta a la tornada de la transmissió corrides en directe a TVE, cosa que no es va produir fins al setembre. Un any després, el 2013, hi va tornar

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram