TV3 i la resta de canals de la CCMA van ser prohibits per espanyolitzar els televisors dels valencians. Entre 2007 i 2008, jutges i policies fidels al règim acataren les ordres del gens honorable Camps i prohibiren els canals de la televisió pública catalana.

Ara, uns altres del règim, el Tribunal Suprem espanyol, donen la raó a Acció Cultural del País Valencià i retiren aquesta prohibició. Però atenció a la raó. Diu el tribunal que la Generalitat Valenciana no té competències per fer el que ha fet. Les competències són de l’Estat. Una vegada més, es demostra la raquítica autonomia i el pobre poder que tenen les autonomies. Per a tot estem sotmesos als designis de l’Estat espanyol. Ells són els qui acaben decidint què podem veure i què no, què podem votar i què no.

Camps i la gent que volia la prohibició i censura de les televisions públiques del Principat (parafeixistes segons el mateix Camps), veuen ara com se’ls ha impedit fer el que volien. Perquè no poden fer el que volen si no és amb el permís de l’Estat espanyol. L’autonomia valenciana, com la resta d’autonomies, no té prou autonomia enfront l’Estat, ni per multar ACPV, ni per controlar qui emet per la televisió i qui no. Camps haurà arribat a la mateixa conclusió que molts altres conciutadans: l’autonomia que ens cal és la de Portugal.

Cesc Silvestre. Enginyer mediambiental.