Bona part de la plantilla de Badalona Comunicació es va tancar dijous passat a la seu de l’empresa com a rebuig a la situació que pateixen els mitjans públics de la ciutat, després que el ple municipal aprovés una brutal rebaixa pressupostària del 26% i l’acomiadament de 21 dels 66 treballadors. És un exemple més de les nombroses protestes i plataformes que últimament han proliferat amb la intenció de pressionar i evitar les reduccions de plantilla o directament el tancaments dels mitjans.

Així doncs, una de les més notòries va ser la del Salvem el Punt Avui, que va arribar a tenir centenars de seguidors a Twitter, o les dels desapareguts diaris Público (en paper) o ADN. Malauradament, la pressió mediàtica no acostuma a tenir efectes positius i tot es queda en una protesta que no evita el que –pressupostàriament– marca la vida o la mort d’un mitjà, públic o privat.

Va ser també el cas que van patir els professionals de la Televisió de l’Hospitalet amb el seu tancament fulminant, i que es va sumar a la llarga llista de mitjans locals que han abaixat la persiana enmig d’una protesta que va tenir força ressò però poca cosa més.

L’última plataforma –certament significativa– que s’ha presentat ha estat precisament la dels treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio, que defensen els mitjans públics de “les ambicions expansionistes” dels grups privats, en una clara al·lusió al Grup Godó. Una més d’una llista que continuarà creixent davant la deconstrucció irreversible d’un sector que crida amb la trista sensació que ja ningú l’escolta.

David Centol. Editor del Grup Comunicació 21.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram