Els moviments estratègics en televisió tenen l’atractiu que els resultats es veuen al moment. Aquests dies hi havia expectació per veure quin programa posaria Telecinco per superar els 2,5 milions de telespectadors d’Operación Triunfo un cop pressa la polèmica decisió de retirar-lo de la programació per la seva baixa audiència.

El diumenge següent es va poder comprovar que Telecinco no es complica gaire en la planificació d’audiències, però s’ha de reconèixer que en saben d’això. Van recórrer a un doble capítol d’Aída i van ser líders absoluts de la nit, amb 3,7 milions d’espectadors, més d’un milió de telespectadors més que amb OT. Van aconseguir un 17,9% del share en el primer capítol, i un impressionant 22,4% en el segon capítol, quan la sempre recorrent Belén Esteban va entrar en l’episodi d’Aída a protagonitzar el petó lèsbic més vist de la temporada.

Aquest diumenge passat, la sèrie s’ha mantingut en els 3,6 milions d’espectadors, de forma que Telecinco ha consolidat la seva victòria sobre Los Protegidos d’Antena 3, que amb 2,8 milions de telespectadors guanyava OT, però que ara queda gairebé un milió d’espectadors per sota d’Aída.

Així s’entén per què compensa pagar a Belén Esteban més d’un milió d’euros, perquè com a reforç d’Aída i d’una sola jugada aporta a la cadena un milió més d’espectadors. Per això s’ha publicat aquesta setmana que el seu contracte rondaria els 100.000 euros al mes en la seva negociació de renovació amb la cadena privada.

Això si arriba a signar, perquè sembla que està ben emprenyada amb el milió de diferència que Cuatro (també del Grupo Telecinco) està oferint al seu exmarit, Jesulín de Ubrique, perquè es transformi en Jesulín de África. No és conya, sembla que Cuatro prepara amb Jesulín un programa de caça per diferents països africans, que lògicament inclourà contractes secundaris per passar per altres programes fent entrevistes amb la Campanario, pels quals s’embutxacaran uns dos milions d’euros. Tot plegat, segur que torna a sortir a menys d’un euro per telespectador, així que suposo tenen més d’un milió de raons per fer-ho.