‘Les notícies del matí’ han estrenat l’estudi polivalent (foto: À Punt).

À Punt Mèdia ha posat en marxa un estudi polivalent amb tecnologia puntera que permet fer continguts per a televisió, ràdio i web, així com programes mixtos, adaptant-se al consum multiplataforma de l’audiència i als nous formats multimèdia.

El nou estudi incrementa la capacitat audiovisual de la informació que s’ofereix a través d’una gran pantalla que s’integra dins de l’estudi i que permetrà veure també des de la ràdio el que passa al carrer amb connexions en directe. L’espai, que pot emetre programació amb qualitat d’imatge UHD 4K, compta amb un locutori de 50 metres quadrats amb quatre càmeres robotitzades, una il·luminació d’última generació led de baix consum i una taula amb capacitat fins a set tertulians.

Pla de modernització tecnològica

El director general d’À Punt, Alfred Costa, ha emmarcat aquesta nova infraestructura en el pla de modernització tecnològica del mitjà, que va començar amb la reforma del plató d’informatius i que inclou ara tecnologia de realitat augmentada, videowall i una nova infografia. “El nou equipament descodifica produccions externes de manera ràpida i segura, la qual cosa ens permetrà, per exemple, accedir a senyals d’altres televisions autonòmiques o emetre produccions en UHD en streaming des de la web d’À Punt Mèdia”, ha destacat Costa.

El nou estudi polivalent s’ha posat en marxa aquest dilluns amb els informatius Les notícies del matí. L’espai assumeix també les retransmissions esportives del cap de setmana, les culturals i totes aquelles que requereixin afegir capçaleres, grafismes i comentaris de periodistes i experts.

El control del nou estudi disposa, si ho requereix la producció, de tots els llocs operatius necessaris per fer un programa de televisió, ràdio o streaming: grafisme, play-out, vídeo, realitzador, mesclador, auxiliar de realització, editor, control de càmeres, il·luminador i producció.

La capacitat tècnica del nou espai també permet automatitzar accions de mesclador, incrustació de grafismes, entrada i llançament de vídeos i àudios, posicions de càmera i il·luminació.