À Punt Mèdia i Escola Valenciana organitzen un concurs de guió destinat a l’alumnat de primària i de l’ESO per tal d’apropar la figura i l’obra de Luis García Berlanga als més joves. El premi consisteix en la gravació del curtmetratge escrit que s’estrenarà a la Filmoteca de València i es difondrà a la televisió pública.

El concurs s’emmarca en la commemoració de l’Any Berlanga i l’objectiu és que l’alumnat presenti escrits audiovisuals inspirats en el cineasta i la seva obra. Els guanyadors assistiran a un taller de llenguatge audiovisual per adequar el curt i preparar el rodatge, i posteriorment enregistrar i postproduir el film amb tècnics professionals.

El concurs consta de dues categories, primària i ESO, i s’hi poden presentar tots els centres educatius del País Valencià. Per ajudar a treballar a les aules la figura de Berlanga s’han publicat dues guies didàctiques (una per categoria), així com un manual sobre el treball del guió a l’aula. El termini per presentar candidatures finalitza el 30 d’abril.