À Punt Mèdia organitzarà el Fòrum Nacional de Meteorologia i Comunicació del Canvi Climàtic, que per primera vegada reunirà meteoròlegs de les televisions públiques i privades de tot l’Estat. La trobada tindrà lloc al CaixaFòrum de València els dies 17 i 18 de novembre.

Durant les dues jornades, persones expertes en canvi climàtic i meteoròlegs debatran sobre el repte que suposa informar de la nova realitat climàtica. L’objectiu del MeteoCom és aconseguir el compromís de totes les cadenes de televisió per potenciar l’espai dedicat al temps com a vehicle de sensibilització ciutadana contra el canvi climàtic.

En el MeteoCom participaran representants de totes les televisions generalistes espanyoles, així com les 12 cadenes que formen part de la Federació d’Organismes o Entitats de Ràdio i Televisió Autonòmics, + entre les quals TV3 i IB3.

“És un repte reunir a València totes les televisions generalistes i autonòmiques d’Espanya i suposa una gran responsabilitat impulsar en aquest fòrum un compromís conjunt, a través dels nostres espais de meteorologia, per a aconseguir una major conscienciació ciutadana en matèria de medi ambient i canvi climàtic”, ha assenyalat el director general d’À Punt, Alfred Costa, en la presentació del MeteoCom.

La cap de la secció de meteorologia d’À Punt, Victòria Rosselló, ha destacat que la comunicació davant del canvi climàtic suposa un desafiament que cal abordar entre els investigadors, comunicadors mediambientals i meteoròlegs, i això fins ara no s’havia escenificat. “Tenim una problemàtica comuna i el fet de decidir com explicar la nova realitat climàtica en els nostres espais meteorològics pot contribuir a lluitar contra el canvi climàtic”, ha remarcat.

Per la seva part, Beatriz Domínguez, responsable de qualitat i medi ambient de l’Oceanogràfic València, principal patrocinador del MeteoCom, ha ressaltat que ens trobem en un moment d’emergència climàtica que “també repercuteix en la desaparició de moltes espècies terrestres i marines i, encara que comencem a ser-ne conscients, queda molta faena per fer. Per això, és molt important que es faça aquest fòrum, per a transmetre el missatge que tots i cadascun de nosaltres tenim el gran repte de tractar de revertir aquesta emergència climàtica, que ja està repercutint en el nostre dia a dia”.

L’assistència al MeteoCom és gratuïta i té modalitat presencial i en línia, en ambdós casos prèvia inscripció. A més, es podrà seguir en directe al web d’À Punt.