L’oferta pública d’ocupació de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació, l’empresa que gestiona À Punt Mèdia, podria provocar una reducció de la plantilla. Un informe de la Direcció General de Pressupostos insta la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació a ajustar el procediment a allò que estableix la llei de creació de l’ens, que limita la despesa de personal a un terç del pressupost anual, actualment de 56 milions d’euros. Així, els 22 milions quedarien en 19.

La CVMC va comunicar al comitè d’empresa fa un parell de setmanes que s’haurà d’ajustar la despesa de personal al que diu la llei, de manera que la intenció és treure una oferta pública d’ocupació parcial. Segons els sindicats, la plantilla es podria reduir en unes 100 persones amb les oposicions, que s’han de convocar abans d’acabar l’any.

El consell rector de la CVMC va aprovar l’oferta pública d’ocupació d’À Punt el passat novembre, amb una previsió de 404 llocs de treball, que s’elevaria fins a 469 sumant els caps de cada categoria professional, que s’anirien incorporant amb el pas dels mesos.

El comitè d’empresa ha instat els grups parlamentaris a introduir canvis en la llei per deixar sense efectes l’article que estableix la limitació pressupostària en el capítol de personal, tenint en compte que la relació de llocs de treball es va dissenyar prèviament a que aquesta disposició fos inclosa en la normativa.

Actualment la limitació en la despesa de personal no s’aplica perquè en l’anterior legislatura PSPV, Compromís i Podem van pactar una moratòria vinculada al contracte-programa, que venç a finals d’any, quan s’haurien d’haver convocat les oposicions.

 

Font: Valencia Plaza