La periodista Nereida Sarrión i la redactora ENG Clara Sanjuan d’À Punt Mèdia van ser insultades, amenaçades i agredides dimecres a la nit, quan intentaven informar en directe des d’Almassora sobre una nova mort d’un home per l’envestida d’un bou.

Un grup de veïns va escridassar les dues professionals, les va empentar, va llançar sorra i llaunes, i va tirar a terra part del seu equip tècnic per impedir la cobertura dels fets. Finalment, quan Sarrión i Sanjuan estaven rodejades per una cinquantena de persones, la Policia Local va instar-les a abandonar el lloc per garantir la seva seguretat, i les va haver d’escortar.

El consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació i la direcció general d’À Punt han condemnat “amb fermesa” l’agressió patida per les dues professionals. “Els fets constitueixen un atac a la llibertat d’informació i un intent d’intimidar els professionals dels mitjans públics valencians a l’hora d’abordar determinades qüestions que susciten un gran debat en la societat valenciana”, denuncien.

“Els nostres mitjans informen amb veracitat i rigor de l’actualitat de la Comunitat Valenciana, buscant sempre el necessari contrast de parers i el debat constructiu”, defensen en un comunicat conjunt.

Per la seva part, la Unió de Periodistes Valencians un cop més ha condemnat “les intimidacions i actituds agressives cap a periodistes per fer el seu treball”.