La Generalitat i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies han signat un conveni de col·laboració per finançar les despeses d’adaptació tecnològica de les ràdios de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes, per tal de garantir la “millor atenció” a la seva audiència.

Més concretament, la Generalitat aportarà 25.000 euros per sufragar el cost dels nous mitjans tècnics necessaris per a la transmissió en streaming dels continguts de les emissores. D’aquesta manera, es vol facilitar que la ciutadania pugui accedir-hi a través d’internet i no exclusivament per radiofreqüència.

Així doncs, es posaran a disposició al voltant de 20 lots que inclouran una càmera per a videostreaming, un suport de paret, un cable USB 3.0 extensor de fins a 20 metres, i la instal·lació i configuració de la càmera a la seu de l’emissora.

La FVMP s’encarregarà de l’adquisició del material i la distribució dels lots després de la valoració de les sol·licituds presentades, així com de la seva entrega i la instal·lació a les ràdios seleccionades.

El director general de Relacions Informatives de la Generalitat, Pere Rostoll, i el secretari general de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Vicente Gil Olmedo, van segellar el conveni aquest dilluns.

L’acord pretén posar a disposició de les emissores els mitjans necessaris per a la seva adaptació a les noves exigències comunicatives. De passada, es vol potenciar la seva presència entre la ciutadania amb l’emissió a través d’internet.