Compromís va registrar dilluns una iniciativa parlamentària amb la qual sol·licita a l’Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana que recopili la documentació referent als pagaments a la vedette Bárbara Rey realitzats per l’extinta Radiotelevisió Valenciana, on va presentar un programa de cuina, La casa de Bárbara, de 2000 a 2005.

Compromís ha demanat la còpia de les despeses de producció, dels contractes de Bàrbara Rey i dels col·laboradors, així com els justificants de pagament de sou i altres despeses durant el temps d’emissió del programa.

La portaveu adjunta de Compromís a Les Corts, Mònica Àlvaro, va explicar que “la nostra intenció és clarificar i xifrar el darrer cas de balafiament i ocultisme del Govern del Partit Popular després de conèixer el que s’ha corroborat gràcies a l’exdirector general del Centre Nacional d’Intel·ligència, Alberto Saiz, qui ha assegurat que l’antiga televisió pública valenciana va ser utilitzada per pagar silencis de la vedette Bárbara Rey sobre la seua relació amb l’aleshores rei, Juan Carlos I”.

Àlvaro recorda que Canal 9 va contractar l’artista per presentar La casa de Bárbara malgrat no parla valencià ni té contrastats coneixements de cuina. A més, en altres informacions periodístiques, els cuiners companys de Rey durant la seva etapa a la televisió valenciana han manifestat que tant les despeses de producció per adquirir els aliments que es cuinaven com les pròpies nòmines les cobraven en negre.

“De ser certes les informacions sobre la contractació de Bárbara Rey a canvi de silencis sobre l’emèrit, com les informacions sobre pagaments en negre en una empresa pública, estaríem davant de possibles irregularitats que pel bé de la credibilitat de les institucions públiques com en ares de la transparència, podrien ser objecte d’una investigació d’ofici per part de l’Agència”, va subratllar la parlamentària.