Enrique Lucas, president d’Ediciones Plaza (foto: Alicante Plaza).

El grup Ediciones Plaza ha comunicat a Borses i Mercats Espanyols la seva intenció de cotitzar al BME Growth, el mercat de valors estatal orientat a pimes en expansió. La junta d’accionistes de l’editora de Valencia Plaza ha pres aquesta decisió per “assegurar la capacitat de creixement d’acord amb l’ambiciós pla d’expansió” que la companyia ha reprès després de la pandèmia.

Un dels requisits per accedir al BME Growth és ser societat anònima, de manera que Edicions Plaza (actualment una societat limitada) ha aprovat una ampliació de capital “oberta a tots aquells que vulguin formar part d’aquesta il·lusionant etapa”, en paraules del seu president, Enrique Lucas. El procés de subscripció d’accions estarà obert fins al 30 de juny.

L’ampliació serà de 3 milions d’euros i representarà al voltant del 30% de la societat, segons explica Lucas a Invertia. L’objectiu és incorporar no més de 150 accionistes. Un cop materialitzada, la capitalització d’Ediciones Plaza per cotitzar a la borsa de les pimes serà de 9 milions.

El grup no ha deixat de créixer des de que el febrer de 2010 va llançar la seva primera referència, el diari digital Valencia Plaza. Més endavant vindrien els mitjans temàtics Plaza Deportiva i Culturplaza, i els territorials Alicante Plaza i Castellón Plaza. Al llarg d’aquests anys també ha ampliat el seu camp d’acció amb les publicacions impreses Plaza, Guía Hedonista, Lletraferit i Cinco Barricas, així com amb 99.9 Plaza Radio i Plaza TV.